Ryšavý

Přeskočit na obsah »

Prohledat web
Oficiální stránky knihkupectví a nakladatelství Šimon Ryšavý.

Právě jste na:

Procházet podle

Kategorie
  1. KALENDÁŘE A DIÁŘE (0)
  2. Dětská lliteratura (51)
  3. Knihy o Brně (13)
  4. Kuchařky (9)
  5. Bestsellery (16)
  6. Krimi (6)
  7. beletrie (5)
  8. Jiné (20)
  9. Zlevněné knihy (0)

Zpravodaj

Zpravodaj
 

Knihkupectví E-SHOP

 

Položky 111120 z celkem 292

na stránku
Položky 111120 z celkem 292 Stránka:
  1. Předchozí stránka
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
  6. 14
  7. Další stránka

Tabulka  Seznam 

Nastavit sestupně
Brno účtující - Průvodce městem v letech 1945-1946
259,00 Kč

Autoři tentokrát chtějí připomenout místa spojená s léty 1945—1946, tedy s dobou, která se nesla v duchu účtování s kolaboranty, nacisty a Němci vůbec. Přestože průvodce zahrnuje pouze dva roky, jde o období, které je pro historii Brna zcela zásadní. Účtování zde proběhlo velmi tvrdě. Kromě proslulého divokého odsunu se nenávist vůči Němcům odrážela mimo jiné v drsném zacházení v několika internačních táborech, kde brněnští Němci čekali na odchod z republiky. Nuceným vysídlením německého obyvatelstva se spolu s likvidací židovské komunity během války jednou provždy změnila tvář původně mnohonárodnostního města, což ovlivňuje podobu Brna do současnosti. Publikace je doplněna dobovými fotografiemi a ilustracemi.

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Dítě a přírodní zákony

Běžná cena: 299,00 Kč

Zvláštní cena: 259,00 Kč

 Kniha, která zaujme nejenom moderní pedagogy, ale většinu současných rodičů malých dětí. Přestaňme vymýšlet tisíce inovací, tisíce metod jak vzdělávat děti: řešení jsou mnohem jednodušší! Stačí jen otevřít tuto převratnou knihu.

Každé dítě se rodí s přirozenou touhou po poznání. Pokud vyrůstá od počátku v harmonickém světě plný hravých a zábavných podnětů, podporují se tím maximálně jeho logické schopnosti, kreativita, pohybové dovednosti, manuální zručnost, vyjadřování, empatie či umělecké schopnosti. Bohužel současný vzdělávací systém nerespektuje přirozené mechanismy lidského učení, nerozvíjí tak správně vrozené schopnosti dětí a ty z velké části opouštějí vzdělávací instituce s velmi nízkým edukačním potenciálem.
Autorka provedla zlomový experiment v mateřské škole v Gennevilliers , v oblasti s velkými sociálními a ekonomickými nerovnostmi. Podrobně zaznamenala tříletou zkušenost s uplatňováním přístupu Montessori, který obohatila o nejnovější poznatky z oboru neurovědy. Ve své knize podrobně rozebírá jednotlivé okruhy výuky a dosažené výjimečné výsledky.

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Domácí těstoviny a jídla z nich

Běžná cena: 359,00 Kč

Zvláštní cena: 259,00 Kč

 Velká, celobarevná kuchařka. Moderně pojatá, každý recept je vyobrazen na celostránkové fotografií. Těstoviny, halušky, noky i pirohy, každý je zná, každý z nás ví jak chutnají, ale jen tato kniha Vám ukáže nové kombinace a variace přípravy. Domácí nudle jako od babičky uvaříte snadno a budou chutnat všem.

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Jak zabít civilizaci
259,00 Kč

Tato knížka se v rozšířeném pohledu pokouší probudit všechny, jimž na přežití civilizace záleží, a přimět je k přemýšlení, jak jejímu zániku zabránit. Pokud je to ještě možné.

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Opravář osudů
259,00 Kč
George Novak přijede do Prahy, aby pátral po svých českých kořenech. Nakonec ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? A kdo je Vera, sousedka a přítelkyně plná pochopení, ale i tajemství? Georgeovi v jeho hledání nejvíc pomáhají nová setkání – s trochu záhadnou mladou ženou Luci Milenou nebo s bytostí, která mu předloží naprosto nečekanou nabídku. V hospodě U Devíti draků a ovce, místě pro rozhovory, otázky a odpovědi přímo stvořeném, najde pak nejedna zápletka rozřešení. Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Zázračný úklid v hlavě – Kouzlo nehrocení
269,00 Kč

 Stres, přetažení, únava ze života… Jedete v tom taky? Jste zvyklí vyhovět každému, kdo vás o něco požádá, jen ne sobě? Jste zvyklí vyhovět každému, kdo vás o něco požádá, jen ne sobě? Do háje s tím! Knihu, kterou se chystáte přečíst, napsala Sarah Knight a je vtipnou parodií uklízecího bestselleru Marie Kondo. Naučí vás, jak se zbavit nechtěných povinností i pocitů viny z toho, že se na věci, do nichž se vám nechce, prostě vykašlete. Jednoduchá metoda ToMěNetrápí vám pomůže nehrotit: rodinné konflikty; váhu a postavu; názory kolegů, dětí a domácích mazlíčků; dovolené do zemí, které jsou právě v kurzu, ale kam třeba ani nechcete, a další blbosti. Je čas vytřídit v životě, co vás netěší a věnovat se sobě a svým potřebám; zabývat se činnostmi, které vás naplňují a dávají vám smysl; obklopovat se lidmi, s nimiž se cítíte dobře. A to vás osvobodí. Tak na co ještě čekat?

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Zázračný úklid v hlavě kouzlo nehrocení
269,00 Kč
!

Stres, přetažení, únava ze života... Jedete v tom taky? Jste zvyklí vyhovět každému, kdo vás o něco požádá, jen ne sobě? Jste zvyklí vyhovět každému, kdo vás o něco požádá, jen ne sobě? Do háje s tím! Knihu, kterou se chystáte přečíst, napsala Sarah Knight a je vtipnou parodií uklízecího bestselleru Marie Kondo. Naučí vás, jak se zbavit nechtěných povinností i pocitů viny z toho, že se na věci, do nichž se vám nechce, prostě vykašlete. Jednoduchá metoda ToMěNetrápí vám pomůže nehrotit - rodinné konflikty, - váhu a postavu, - názory kolegů, dětí a domácích mazlíčků, - dovolené do zemí, které jsou právě v kurzu, ale kam třeba ani nechcete a další blbosti. Je čas vytřídit v životě, co vás netěší a - věnovat se sobě a svým potřebám, - zabývat se činnostmi, které vás naplňují a dávají vám smysl - obklopovat se lidmi, s nimiž se cítíte dobře. A to vás osvobodí. Tak na co ještě čekat?

 

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Pohádková mateřídouška
269,00 Kč

 Malé pohádky z per velkých spisovatelů pro děti.

Časopis Mateřídouška, který dobře zná už několik generací čtenářů, měl 60. letech minulého století šťastné období. Přispívali do něj nejlepší čeští spisovatelé, básníci a ilustrátoři. V té době Dagmar Lhotová založila Knihovničku Mateřídoušky – drobné pohádkové sešitky. Jen malý, zato reprezentativní výběr předkládá dětem tato knížka. Na mateřídouškových květech vykvetly např. pohádky L. Aškenazyho, V. Čtvrtka, H. Doskočilové, M. Macourka, H. Šmahelové, ale i B. Hrabala či I. Vyskočila. Jen přivonět!
Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Hádanky pro školáky - 5 x 50 hádanek k veselému procvičování - 5 x 50 hádanek k veselému procvičování
269,00 Kč

 Soubor hádanek je určený pro děti školního věku od třetí třídy výše, přičemž obtížnost jednotlivých hádanek postupně stoupá. Cílem knihy je děti poutavým způsobem seznámit s informacemi z pěti různých předmětů, kniha je tedy rozdělena do pěti oddílů, z nichž každý obsahuje celkem padesát hádanek. Jedná se o Vyjmenovaná slova v hádankách, Hádání s angličtinou, Zeměpisné hádanky, Vlastivědní hádanky a Přírodopisné hádanky. Kniha může rovněž posloužit učitelům na prvním stupni ZŠ ke zpestření výuky.

 

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Peppa Pig - Knížka na celý rok
269,00 Kč

 Nová porce zábavy s Peppou a jejími kamarády!

Užijte si pořádnou porci zábavy s prasátkem Peppou! Pusťte se do řešení veselých úkolů a bavte se příhodami svých oblíbených hrdinů. S knížkou plnou příběhů, doplňovaček, hádanek, omalovánek a her se nebudete nudit ani chviličku.
Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Položky 111120 z celkem 292

na stránku
Položky 111120 z celkem 292 Stránka:
  1. Předchozí stránka
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
  6. 14
  7. Další stránka

Tabulka  Seznam 

Nastavit sestupně