Ryšavý

Přeskočit na obsah »

Prohledat web
Oficiální stránky knihkupectví a nakladatelství Šimon Ryšavý.

Právě jste na:

Zpravodaj

Zpravodaj
 

NOVINKY

 

Položky 1118 z celkem 18

na stránku
Položky 1118 z celkem 18 Stránka:
  1. Předchozí stránka
  2. 1
  3. 2

Tabulka  Seznam 

Nastavit sestupně
Den svatého Ignora
390,00 Kč

Čtyři postavy tohoto „léčivého románu“ reprezentují čtyři stránky lidské bytosti, které často nedovedeme harmonicky rozvíjet.

Recenze: Tato kniha je v lecčems ojedinělá. Nevypadá jako učebnice, ale spíše jako čtivý příběh – a přitom vlastně učebnicí je. Je inspirací, jak si lépe uspořádat postoj k životu a jak lépe vyv
ažovat jednotlivé složky své osobnosti. „Léčivý román“ – to je podtitul a také těžiště knihy. Jednotlivé složky osobnosti jsou reprezentovány čtyřmi postavami, jež nám dobře popíší podstatu každé z nich. Nelekněte se prosím, když budou jednat nelogicky nebo i trochu schizofrenně. Vstupujeme totiž do oblastí, které pouhou logikou popíšeme jen stěží.

Přesuneme-li se do roviny příručky, můžeme říci, že kniha pojednává daleko více o tom, co nám nejčastěji brání dostat se na duchovní cestu, nežli o samotném cíli této cesty – absolutní realitě. Věnuje se rozpoznání toho, které ze svých čtyř složek upřednostňujeme na úkor zbývajících a tím se dostáváme do nerovnováhy. 

Pjér la Šé'z je psycholog, terapeut se sympatiemi k C. G. Jungovi.

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Brno stalinistické-průvodce městem
289,00 Kč

Netradiční průvodce, navazující na úspěšný titul Brno nacistické, připomíná čtenářům temné období stalinismu, které zásadně proměnilo nejen samotné město, ale i jeho obyvatele. Představuje více než padesát míst, seřazených na časové ose od Vítězného února po dozvuky kultu osobnosti. Jsou to nejen lokality spojené s komunistickým útlakem, procesy, persekucí církve a třídních nepřátel, ale i centra moci a dějiště pompézních oslav. Další místa připomínají osudy lidí, účastníků nejdůležitějších událostí, jako byl mocný krajský tajemník Otto Šling, popravený během procesu s Rudolfem Slánským, básník Jan Zahradníček či přední brněnský intelektuál Čestmír Jeřábek. Kniha je doplněna autentickými vzpomínkami a zejména množstvím unikátních fotografií a dokumentů z veřejných i soukromých archivů a sbírek. 

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Brno nacistické - průvodce městem
239,00 Kč

Jaká byla atmosféra Brna „pod hákovým křížem“? Poněkud netradiční průvodce, který prostřednictvím příběhů čtyřiceti brněnských lokalit seznamuje čtenáře s tím, jak vypadalo město v době nacistické okupace. Na časové ose, vedoucí od obsazení k osvobození, jsou představena místa spojená s nacistickými koncentračními a internačními tábory, úřadovnami gestapa, okupačními úřady, vysokými školami, českou kolaborací, válečnou výrobou, holocaustem Židů, Romů a homosexuálů, propagandou, germanizací města i stavebními či památkovými zásahy v duchu národního socialismu. Další lokality jsou vybrány na základě konkrétních událostí, provázejících dějiny Brna ve vybraném období, jako byla návštěva Adolfa Hitlera, 17. listopad 1939, bombardování nebo osvobození Rudou armádou. Několik míst je spojeno s významnými osobnostmi či konkrétními oběťmi, jako byl zemský prezident Jaroslav Mezník, jeho nástupce Karl Schwabe, gestapák Otto Koslowski či jedna z mnoha obětí holocaustu Willy Bondy. Příběhy jednotlivých míst jsou doplněny autentickými vzpomínkami, reflexemi či texty z dobového tisku a především mapami a dobovými fotografiemi. Kniha tak může sloužit jako skutečný průvodce, ale stejně tak jako četba vysvětlující konkrétní historické procesy na ploše jednoho města

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci
269,00 Kč

Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci - Halina Pawlowská

Já Václava milovala! Vůbec jsem si neuměla představit, že bych chodila s někým jiným, a kdybych byla jen trochu víc religiózně vychovaná, tak bych každý večer zvedla hlavu k nebi a děkovala bych Bohu, že mi seslal tak dokonalého muže. Dokonalý byl proto, že vůbec existoval! Že byl zdravý, měřil víc než metr osmdesát, měl vlasy, měl zuby, nešišla..

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Zázračný úklid v hlavě kouzlo nehrocení
269,00 Kč
!

Stres, přetažení, únava ze života... Jedete v tom taky? Jste zvyklí vyhovět každému, kdo vás o něco požádá, jen ne sobě? Jste zvyklí vyhovět každému, kdo vás o něco požádá, jen ne sobě? Do háje s tím! Knihu, kterou se chystáte přečíst, napsala Sarah Knight a je vtipnou parodií uklízecího bestselleru Marie Kondo. Naučí vás, jak se zbavit nechtěných povinností i pocitů viny z toho, že se na věci, do nichž se vám nechce, prostě vykašlete. Jednoduchá metoda ToMěNetrápí vám pomůže nehrotit - rodinné konflikty, - váhu a postavu, - názory kolegů, dětí a domácích mazlíčků, - dovolené do zemí, které jsou právě v kurzu, ale kam třeba ani nechcete a další blbosti. Je čas vytřídit v životě, co vás netěší a - věnovat se sobě a svým potřebám, - zabývat se činnostmi, které vás naplňují a dávají vám smysl - obklopovat se lidmi, s nimiž se cítíte dobře. A to vás osvobodí. Tak na co ještě čekat?

 

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Utíkej, Káčo!
129,00 Kč

 Poutavé obrázky Heleny Zmatlíkové provázejí leporelo plné písniček. Utíkej, Káčo!, Ovčáci čtveráci, Já do lesa nepojedu a další písničky, které by neměly chybět mezi prvními knížkami v dětské knihovničce.

Dozvědět se více

| Přidat do srovnání

Položky 1118 z celkem 18

na stránku
Položky 1118 z celkem 18 Stránka:
  1. Předchozí stránka
  2. 1
  3. 2

Tabulka  Seznam 

Nastavit sestupně